2010. november 8., hétfő

Karácsonyfa alá való!

A könyv érték. Könyvet ajándékozni jó döntés. Csak körültekintően kell választani, hiszen ahányan vagyunk, annyi ízlés. Nem könnyű feladat. Karácsonyig körbe járom a kiadókat, könyvkereskedő oldalakat, és hozom, amin megakadt a kezem. Elsőként a Líra  kerül terítékre.



Apáknak, nagypapáknak:
Jü Hua: Testvérek
"Barátság, forradalom, szerelem és Kína pucér alfele  

Kína legújabb kori történelmébe egy vécén ülve csöppenünk, és ugyanezen a színarany vécécsészén fejeződik is be Jü Hua lenyűgöző nagyregénye a kétarcú kommunizmusról. A főszereplő testvérpár élete röviddel a Mao-féle kulturális forradalom előtt veszi kezdetét és egészen Kína vagyonhalmozó jelenéig vezet.
A regény első fele sokkoló érzékletességgel mesél a forradalom idején történt megalázásokról, kínzásokról és gyilkosságokról, az érzelmi és anyagi nyomorúságról és a hagyományos közösségi kapcsolatok radikális felszámolásáról az ,,új rend" érdekében - miközben a zavaros idők felett ott lebeg Mao elnök jóságos mosolya... "

Öcsnek, bátyónak:
Frank Schatzing: Limit 
"Beszippant a világűr? - Hetek alatt eldől az emberiség sorsa!

2025-ben járunk. Technológiai újítások forradalmasították az űrrepülést. Amerikaiak és kínaiak küzdenek a holdporban található hélium-3-ért, mely a következő évezredben környezetbarát módon láthatná el energiával az emberiséget. Országnyi méretű konszernek irányítják a politikát, harcban állva az energiapiac feletti uralomért.

Miközben Julian Orley, az excentrikus konszernigazgató illusztris vendégeinek körében utazást tesz a Holdra, Owen Jericho cyberdetektívnek a Sanghajban bujkáló szépséget, a kínai ellenzékit, Yoyót kell megtalálnia. A feladat kezdetben rutinmunkának tűnik, ám végül rémálommá válik: Kínán, Egyenlítői-Guineán, Berlinen, London át vezet kalandos útjuk, majd a Holdon folytatódik a hajsza. Üldözöttből vadásszá kell válniuk, hogy esélyük legyen a túlélésre. Rengeteg ember élete függ döntéseiktől..."  Athenaeum

Anyának, nővérnek, barátnőnek: 

Theresa Révay: Párizs fehér fényei
"Divat és szerelem a történelem viharában





Az 1920-as évekre Európa felszabadult a pusztító háború alól. Xénia Osszolinának, a fiatal orosz nemes hölgynek sikerül megszöknie a bolsevik forradalom sújtotta Szentpétervárról Párizsba, ahol kitartásának köszönhetően hamar híres modellé válik. Szerelem bontakozik ki közte és a német fotós, Max von Passau között, útjaik azonban elválnak. Csak évekkel később találkoznak újra a Berlinben, amikor Xénia már egy másik férfi felesége, Max pedig ellenállóként zsidókat próbál kijuttatni az egyre vészterhesebb náci Németországból."Athenaeum













Hátulgombolósoknak: 
Varró Dániel: Akinek a lába hatos 
Varró Dániel, korunk sztárköltője írt már verset felnőtteknek, kamaszoknak, kisgyerekeknek - ám kisgyerekes szülőknek még soha. Saját tapasztalatait sűríti ezekbe a vicces kis mondókákba, hiszen Misi fia alig múlt fél éves. A versek közt van altató (többféle is, az egyik arra az esetre, amikor az apuka már nagyon ideges), öltözető, büfiztető, pelenkázó és fürdető. Minden szülő felszabadultan kacagva fogja olvasni ezt a szépen illusztrált könyvet, mert ,,Varró Dani" mindennapi örömeiket énekli meg, a tőle megszokott tréfás, finom eleganciával.
Manó könyvek








Ínyenceknek: 
Csokoládés édességek kiskönyvtára-8 kötet díszdobozban
Nyolc könyvecske tele bámulatos csokoládé-receptekkel, ámulatba ejtő színes fotókkal, különleges díszdobozban. A recepteket a Larousse kiadó által felkért francia cukrászok és szakácsok írták. A könyvek tárolására szolgáló doboz apró fiókja saját receptfüzetet rejt, melybe mindenki beleírhatja saját, kedvenc receptjeit. Ajándéknak vagy saját magunk örömére egyaránt kiváló! Corvina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése